ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ

Η ιστορία μας

2013
2014
2015
2013

Η «Δύναμη Ζωής»  ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων δραστηριοτήτων κοινωφελούς/ κοινωνικού χαρακτήρα.

Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή ενός εύρους υπηρεσιών που απευθύνονται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο, αλλά κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό παρέχονται υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε άτομα τα οποία πλήττονται από τη φτώχεια ή κατοικούν σε περιοχές στις οποίες η πρόσβαση σε υγειονομικούς σχηματισμούς είναι ιδιαίτερα δυσχερής

Επιπλέον πραγματοποιεί δραστηριότητες με στόχο τη ψυχοκοινωνική στήριξη και επανένταξη κοινωνικώς αποκλεισμένων ομάδων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαιτερότητες. Μέσω της πραγματοποίησης ερευνών, μελετών, ημερίδων, συνεδρίων,  στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και των επιμέρους κοινωνικών ομάδων προς την κατεύθυνση της προώθησης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η Δύναμη Ζωής έχει πιστοποιηθεί με το εθνικό πρότυπο του ΕΛΟΤ 1429:2008 για την υλοποίηση δημοσίων συμβάσεων  από φορέα διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ. Ακόμη είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που κατέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ταυτόχρονα παρέχει εθελοντική εργασία στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Επιπροσθέτως η Δύναμη Ζωής, ενισχύοντας των κοινωνική της προσφορά, προσφέρει  δωρεάν φαρμακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα, απορρυπαντικά, κ.α.),είδη ρουχισμού και παιχνίδια  στις κοινωνικές δομές των Δήμων Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Καλλιθέας, Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Τέλος από την ίδρυση της έχει υπάρξει μέλος ελληνικών δικτύων όπως:

  • Εθνικό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας το οποίο με τη σειρά του είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φτώχειας που εδρεύει τις Βρυξέλλες.
  • CSR in Greece
2014

Πρόγραμμα “Τηλεϊατρικής”

Απο τον Ιανουάριο του 2014 η “Δυναμης Ζωης” υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο “Πανακεια” που εχει στοχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής φροντίδας, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξω-νοσοκομειακής περίθαλψης και αποκατάστασης, μέσω της τηλεϊατρικής στην κατεύθυνση των ευρωπαϊκών προτύπων και της κάλυψης των αυξημένων αναγκών του πληθυσμού.Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω τηλεϊατρικής παρέχονται στην Εύβοια και κυρίως στους Δήμους Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας, Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας και Καρύστου.

Παράλληλα το πρόγραμμα έχει ως στόχο την δικτύωση με άλλους φορείς όπως τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νομού και τις κοινωνικές υπηρεσίες των συνεργαζόμενων δήμων καθώς και της επέκτασης του στο σύνολο των Νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

 

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

εσπα κλπ

2015

Πρόγραμμα Φροντίζω – Δράσεις Στέγασης και Επανένταξης στην Ανατολική Αττική

Από τον Μάρτιο του 2015 η εταιρεία μας σε συνεργασία με τους Δήμους Σπάτων Αρτέμιδος και Παιανίας υλοποιεί το πρόγραμμα Φροντίζω που αφορά στην ενίσχυση ατόμων ή οικογενειών που ζουν χωρίς εισόδημα και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους ή ζουν στον δρόμο.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας

Το πάθος μας σε αριθμούς

99%
Θετικές Ανταποκρίσεις
500+
Ευχαριστημένοι Ωφελούμενοι
1500+
Πραγματοποιημένες προληπτικές εξετάσεις
4
Ιατρικές Ειδικότητες

Θέλετε να βοηθήσετε το σκοπό μας ;