Dynami Zois

Our History

2013
2014
2015
Το όραμα του αύριο
2013

Η «Δύναμη Ζωής» αποτελεί μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων δραστηριοτήτων κοινωφελούς/ κοινωνικού χαρακτήρα.

Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή ενός εύρους υπηρεσιών που απευθύνονται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο, αλλά κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό παρέχονται υπηρεσίες υγείας & τηλεϊατρικής σε άτομα τα οποία πλήττονται από τη φτώχεια ή κατοικούν σε περιοχές στις οποίες η πρόσβαση σε υγειονομικούς σχηματισμούς είναι ιδιαίτερα δυσχερής

Επιπλέον πραγματοποιεί δραστηριότητες με στόχο τη ψυχοκοινωνική στήριξη και επανένταξη κοινωνικώς αποκλεισμένων ομάδων, καθώς και την προώθηση της απασχόλησης πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαιτερότητες. Μέσω της πραγματοποίησης ερευνών, μελετών, ημερίδων, συνεδρίων, διαλέξεων, σεμιναρίων, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και των επιμέρους κοινωνικών ομάδων προς την κατεύθυνση της προώθησης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η Δύναμη Ζωής έχει πιστοποιηθεί με το εθνικό πρότυπο του ΕΛΟΤ 1429:2008 για την υλοποίηση συμβάσεων καθώς και με το πρότυπο 9001:2008 ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών της από φορέα διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ. Ακόμη είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που κατέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ταυτόχρονα παρέχει εθελοντική εργασία στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Επιπροσθέτως η Δύναμη Ζωής, ενισχύοντας των κοινωνική της προσφορά, προσφέρει  δωρεάν φαρμακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα, απορρυπαντικά, κ.α.),είδη ρουχισμού, παιχνίδια  στις κοινωνικές δομές των Δήμων Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Καλλιθέας, Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Τέλος από την ίδρυση της έχει υπάρξει μέλος ελληνικών δικτύων όπως:

  • Εθνικό Δίκτυο Καταπολέμησης της Φτώχειας το οποίο με τη σειρά του είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φτώχειας που εδρεύει τις Βρυξέλλες.
  • CSR in Greece
2014

Πρόγραμμα “Τηλεϊατρικής”

Μία απο τις δράσεις της “Δυναμης Ζωης” ειναι το προγραμμα “Πανακεια” που εχει στοχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής φροντίδας, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξω-νοσοκομειακής περίθαλψης και αποκατάστασης, μέσω της τηλεϊατρικής στην κατεύθυνση των ευρωπαϊκών προτύπων και της κάλυψης των αυξημένων αναγκών του πληθυσμού.Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω τηλεϊατρικής παρέχονται στην Εύβοια και κυρίως στους Δήμους Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας, Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας και Καρύστου.

Παράλληλα το πρόγραμμα έχει ως στόχο την δικτύωση με άλλους φορείς όπως τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νομού και τις κοινωνικές υπηρεσίες των συνεργαζόμενων δήμων

Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω τηλεϊατρικής που  παρέχονται  αφορούν την εξέταση των εξυπηρετούμενων και τη διάγνωση μέσω συνέντευξης με τη βοήθεια υπολογιστών (computer aided evaluation diagnosis and therapy), την τακτική ιατρική παρακολούθηση, την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, όσο και την πρόληψη αυτών. Επίσης,  δίδεται καθοδήγηση με σκοπό την επίλυση κοινωνικό-προνοιακών ζητημάτων, τα οποία εξυπηρετούνται μέσω της διασύνδεσης του φορέα με τις υπηρεσίες της τοπικής κοινότητας.


2015

Halfway Between the Gutter and the Stars

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi sagittis, sem quis lacinia faucibus, orci ipsum gravida tortor, vel interdum mi sapien ut justo. Nulla varius consequat magna, id molestie ipsum volutpat quis. Suspendisse consectetur fringilla suctus. Pellentesque ipsum erat, facilisis ut venenatis eu, sodales vel dolor. Morbi sagittis, sem quis lacinia faucibus, orci ipsum gravida tortor. Morbi sagittis, sem quis lacinia faucibus, orci ipsum gravida tortor, vel interdum mi sapien ut justo.

Το όραμα του αύριο

Our passion in numbers

99%
Θετικές Ανταποκρίσεις
500+
Ευχαριστημένοι Ωφελούμενοι
1500+
Πραγματοποιημένες προληπτικές εξετάσεις
4
Ιατρικές Ειδικότητες

Would you like to help us?